Damn you, book!

  
Den här bilden illustrerar väl vad jag kände idag. Jag skulle ju sätta mig och skriva i tid, men så blev det icke eftersom boken var så himla spännande och kapitlen så kort att jag drabbades av bara-ett-kapitel-till-syndromet. Men till slut fick jag slita mig och sätta mig vid datorn istället. Slutade på 475 sidor och i morgon påbörjar jag kapitel 50.

Håller även på att planera mitt kommande författarskap. Mitt största problem är vilken bok jag ska skriva först. Jag har ju en del att redigera eftersom jag kommer ut med två böcker nästa år, men jag avskyr ju att redigera och vill alltid skriva nytt så någon till bok i år hoppas jag hinna med. Men då är frågan: ska jag skriva på den där supererotiska boken? eller fortsättningen på Halvblodstrilogin, som nu blir en kvadrologi? (jag vet vad många kommer att svara där …) eller den där deckaren, som egentligen gör att jag måste åka till Frankrike på ett studiebesök? Eller ska jag redigera den där färdigskrivna historiska romancen? Eller påbörja den där andra historiska romancen jag har i skallen? Eller den där spin offen på Halvblod? Eller den där halvt självbiografiska faktaboken, eller vad jag nu ska kalla den? Eller den där fantasyboken? Eller den där bakboken som jag har tusen idéer om? Eller ska jag fortsätta på den där cyberpunk-storyn jag började skriva på när jag var uppe hos Malin i Järvträsk för 3 år sedan?

För mycket idéer, för lite tid. Och en annan aspekt är faktiskt, vilken tjänar jag mest pengar på? För mer pengar ger ju mig mer tid att skriva på. Och även om jag drivs av lusten att skriva så blir skrivandet många gånger som ett vanligt jobb och jag skulle ju ljuga om jag sa att jag inte älskar pengarna. ;)

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

I’m lovin it

Gud, vad jag älskar att skriva. Tror knappt att det finns något som är så förlösande för mig som att skriva. Jag har försökt att meditera flera gånger, verkligen försökt, men det slutar alltid med att jag tänker på annat. Och nästan alltid på vad jag ska laga för mat i veckan. Jag vet att det är en träningssak och jag ska försöka att bli bättre på det, men jag tycker det är svårt att hitta tid till att ha tid att göra det och lugn och ro för att kunna göra det.

Då är det lite lättare med skrivandet. Och jag tror att en av anledningarna till att jag tycker att det är så skönt är att jag rensar skallen på sådant som hör mitt liv till, eftersom jag kliver in i någon annans liv. När jag skriver tänker jag absolut inte på vad jag ska laga till middag i veckan! Så jag får se det här som min meditation.

Uppe i 470 sidor nu. Men slutet närmar sig. (Har jag inte sagt det i snart hundra sidor?)

young woman doing yoga,hand close-up

young woman doing yoga,hand close-up

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Mask och bok och måndag!

Lägga en ansiktsmask, läsa en bok, ta det lite chill … Det är ju måndag! Och dagen tillbringades med ett läkemedelsseminarium (som gick bra) och lunch med syrran och vän. Nu ska jag snart sätta mig och skriva en sväng!

Har ni haft en bra helg? 

 

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

Läser just nu: Insurgent av Veronica Roth

Åh, alltså Divergent var ju SÅ bra! Nu måste jag se filmen! Och jag fortsätter genast med Insurgent, som också inhandlades på bokrean. Allegiant är beställd och kommer väl på posten nästa vecka hoppas jag!  

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Mååååååns!

Alltså, gud vilken pärs att genomlida röstningen under ESC! Och vi vann! Heja Sverige och heja Måns! Så jävla roligt! Många utropstecken nu! 

Jag hade tänkt försöka få biljetter till Melodifestivalen till mig och Iseline nästa år, men nu kanske man skulle försöka få till ESC istället? Waaaah! 

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Snart så!

Om mindre än två veckor börjar jag på nya jobbet. Men det dröjer tre veckor innan jag får använda den här! Längtar! 

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Chokladpaj och livet

Idag gjorde jag min första stek någonsin. Och det gick bra så nu har jag samlat lite vuxenpoäng. Tyvärr blev inte vårt planerade middagssällskap av, men vi fick i alla fall bjudit in min syster med familj på chokladpajen som jag och Iseline bakade i morse. Det blev en alldeles ljuvlig paj på digestivebotten, karamelliserad mjölk med choklad, krossade maränger och en salt chokladkräm med hackade mandlar. Fast det två chokladkrämerna kunde man inte urskilja från varandra, men vad gör det för jäkligt gott var det! 

    Och ni vet det där talesättet att en mor aldrig är lyckligare än sitt olyckligaste barn? Idag hade vi hela huset fullt med barn, åtta stycken totalt. Det var jätteroligt och jag märker faktiskt mindre av dem när de är många som leker än när bara mina är hemma, för då håller de sig på övervåningen och leker allihopa och jag har det lugnt och skönt på nedervåningen, haha. I alla fall, så har Tor varit bekymrad över att han inte har några killkompisar. På hans avdelning på förskolan så går det mest tjejer och det är ingen kille i hans ålder där. Han leker jättebra med tjejerna och vi har pratat mycket om det verkligen är så viktigt att man har just killkompisar. ”Nej”, sa han då. ”Men jag vill ha.” Ni kan förstå mitt mammahjärta och hur det kändes då. Den enda kompisen han haft har egentligen varit hans kusin, som bor 1.5 mil härifrån. Men vi har försökt att de ska träffas så ofta det går, vilket brukar bli varannan helg. Men idag, idag blev han kompis med en dagiskompis storebror! Han var till och med över hos honom och lekte. Det är första gången han är borta hos en kompis själv. Och han var så glad och stolt när han kom tillbaka och jag var så lycklig att jag nästan började gråta. Speciellt när han sen satte sig och ritade den här fina teckningen.
En annan rolig grej är att när barnen var ute på gården så träffade de en kille som ska börja i Tors klass till hösten och som tydligen håller på och flyttar hit. Och jag känner mig verkligen som en töntig mamma, men gud kom hit och lek alla barn! Jag kan laga mat till tio ungar och låta dem hoppa i min säng så länge det gör mina barn lyckliga. För man är ju aldrig lyckligare än sitt olyckligaste barn. Men idag var mitt barn riktigt lycklig! 

 

Publicerat i Uncategorized | 6 kommentarer