Over.

September och sommaren är definitivt över. Inte för att den någonsin var här. Eller jo, typ fem dagar totalt eller vad det nu var. Men som jag saknar dem! 

  
Nu laddar jag inför hösten och vintern med att, seriöst, skriva listor på vad barnen ska få i födelsedagspresenter och julklappar. Tänker ju alltid att jag ska vara ute i god tid och inte stressa på slutet. Så brukar det naturligtvis aldrig bli men en kan ju hoppas! 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Mer tårta!

Gud, ni måste ju tro att jag inte gör annat än bakar och äter. Vilket är typ sant, förutom att jag nu i snart två månader faktiskt ätit en strikt ketogen kost fast den senaste tiden varit på ganska många kalas och tillställningar och då ätit massa gott. Utan dåligt samvete såklart!

Idag fyllde min älskade systerdotter Vinga 1 år och då hade jag bakat en chokladtårta á la cookie monster och en red velvet cake uggla-style. Mycket goda om jag får säga det själv! Det var även första gången jag modellerade i rice crispies, men det kommer jag att göra fler gånger. Det blir en dekoration som inte tynger ner tårtan och dessutom blir det billigare än att modellera med sugarpaste när det är så här stora figurer. Jag tänkte ugglan i marsipan eftersom sugarpaste faktiskt är äckligt, men av min erfarenhet så brukar folk aldrig äta figurerna ändå! 

   
   
Nehepp, dags för sängen! Ciao! 

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

Ostpuffar!

Så enkelt och så gott – ostpuffar! Ta en trekantig President brie (den runda tårtan funkar inte av nån anledning, smälter bara istället för att bli puffig), dela osten i små bitar och lägg på bakplåtspapper. In i micron på 2,5-3 minuter på högsta effekt. Puffarna är klara när de är puffiga och har fått färg. Supergott att tugga på till fredagsmyset! 

  

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

Chocolate popcorn cake!

Så här blev slutresultatet av tårtan! Och den var faktiskt väldigt god om jag får säga det själv. När det kommer till chokladtårtor är ju folk ofta såna att de vill ha nåt som ”bryter av” som det så fint heter. Inte jag. Jag kör choklad, choklad, choklad. Fast denna gång använde jag iofs popcorn och salt!

  
Chokladbottnar med ett lager vit chokladganache och karamelliserad mjölk, ett lager med mjölkchokladganache med salt mandel (gjord på Marabou salt mandel) och karamelliserad mjölk. Spacklad med tre lager chokladfrosting, mörk chokladganache rinnande längs kanterna och en spritsad kant med chokladganache runtom. I mitten fyllde jag på med popcorn som blivit blandade med lite värmd karamelliserad mjölk. Den ska serveras lite rumstempererad. YUM!

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

Preparing

Imorgon ska jag på kalas med USA-tema hemma hos Emma. Har hållit på med chokladtårtan till kalaset och den här frostingen blev så härligt blank och len att det var något alldeles vackert att se! Eller så ser det ut som bajs, vad vet jag 😁 Slutresultatet får ni se imorgon! Och då får ni också se om jag lyckats med att klä ut mig till det jag skulle klä ut mig till. Kan bli precis hur lyckat eller misslyckat som helst.

  
Och de här söta förresten. Trodde aldrig jag skulle känna så starkt för de här två katterna som jag faktiskt gör. Trodde liksom att nu när jag fått barn så kan inget överträffa den kärleken, och det kan det inte men det här är något annorlunda. Och Felix och Awa är så sociala och kontaktsökande, vill gärna ligga tätt intill och gosa. När jag tränar eller sitter och redigerar så ska de helst ligga så nära som möjligt, på både gott och ont!  

   

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

I snigeltakt.

Jag har läst både hyllningar och bottenrecensioner av den här. Själv har jag inte läst ut den än, trots att det var längesedan jag påbörjade den. Den är så otroligt lång, har en lång start, det händer inte jättemycket. Men den är tillräckligt intressant för att jag ska vilja veta vad som kommer att hända. Så jag fortsätter ändå! Men jag tror att den hade vunnit väldigt mycket på att kortas ner faktiskt …  

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Tiden räcker inte till!

Eller så är jag för lat. Sitter för mycket framför teven och med mobilen. Har dessutom börjat träna på kvällarna. Mitt skrivande har verkligen fått stå tillbaka i sommar. Och så är det mitt nya jobb. Så några 300 sidor på 10 veckor har det inte blivit. Inget redigerande heller. Det enda jag har gjort är att planera lite för den där boken jag skulle skrivit lite snabbt och lätt under sommaren. Men inte ens det är klart.

Usch, nu får jag verkligen Shape up och ta mig i kragen och börja leva författarlivet igen!  

Koffeintabletter, typ så jag överlever. Kaffe har jag fortfarande inte lärt mig dricka.

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar