Läser just nu: Barnmorskan i Hope River av

Eller, jag har snart läst ut den, glömde bara skriva när jag påbörjade den! Detta är en bok jag lånade på biblioteket och jag trodde först att jag skulle lägga ner den efter ett par kapitel. Tyckte språket var så där och väldigt amatörmässigt och att det liksom inte hände något i boken, visste inte riktigt var den var på väg, det var bara scener staplade ovanpå varandra. Den är fortfarande inte jättebra men den har vuxit och nu kommer jag fortsätta läsa till slutet. Om inte annat för att jag är nyfiken på hur det går för kossan och hästen.

Köpte förresten Barnmorskan i East end på Bokbörsen för tjugo kronor. Även med frakt är det ett fynd! Älskar ju teveserien så jag hoppas att jag gillar boken lika mycket!

IMG_0565.JPG

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Done and done!

Igår gick jag i mål med 301 sidor på 10 veckor, så jag klarade min utmaning med en sida till godo. Men boken är långt ifrån klar, jag tippar på minst hundra sidor till. Är ändå glad att utmaningen gick så bra även om jag brottades med dåligt självförtroende ett tag.

Egentligen ville jag öka och skriva minst 50 sidor i veckan, men 30 sidor passar mitt liv bättre. Då har jag kört tre skrivpass med tio sidor åt gången och fått tid över till att läsa, titta på film, umgås med min andra hälft och inte ha dåligt samvete för att jag gör detta. Det bästa har varit att jag fått sova, vilket jag prioriterat bort många gånger när jag varit i en skrivperiod. Men jag blir ju inte yngre precis och dessutom har jag nästan jobbat heltid i sommar, men kvällspass som avslutats kl 22 för att sedan börja kl 07 dagen därpå. Så det här att jag tvingats lära mig sakta ner har nog varit väldigt bra för mig tror jag.

Idag tar jag ledigt och läser eller tittar på en film tänkte jag. Kanske lyxar till det med godis från Hemmakväll med. Tjooo!

IMG_0602.JPG

Publicerat i Uncategorized | 2 kommentarer

288.

12 sidor kvar och på onsdag ska det vara 0 sidor kvar. Men morgondagen faller bort på grund av att vi ska ta en road trip till Småland och besöka lite släktingar och ställen vi brukade åka till när vi var små, med min far som reseguide. Egentligen skulle vi ha åkt för några veckor sedan men det blev tyvärr inställt då och jag som just har tillbringat två långa dagar i bil med barnen i helgen känner mig just nu inte jättepeppad på att åka bil länge och långt med dem igen, men det kommer nog att ha ändrats till imorgon. Har ju sett fram emot den här Smålandsresan länge!

Och Astrid Lindgrens värld som vi var på i helgen då? Jo, det var jättebra. Resan tog sin tid med matpauser och annat, stugan var bra att både hänga i och sova i och vi hade som tur var lyxat till det med att beställa städning på avresedagen så att vi slapp göra det. Och parken var jättefin, ungarna älskade det och det var ju det som gjorde att det blev så bra. Ett stort minus, men det är ju inte alvs fel, var alla getingar. Det gick knappt att äta eller dricka någonting utan att de var på en. När vi åt pannkakor till lunch på lördagen gav vi upp för de var så många och barnen fick panik, så vi fick slänga maten som vi hade betalt nästan 400 spänn för och gå. Helt olidligt var det. Stackars Troy blev dessutom stucken i handen så han var rädd så fort en geting närmade sig.

 

Det som jag tyckte var roligast med hela helgen var faktiskt hemvägen när vi satt och försökte komma på så många Astrid Lindgren-sånger som möjligt. Det är ju så kul att det är sånger som vi alla kan och som verkligen ärvs i generationer, precis som sagorna.
Och sen på hemvägen satt vi även och berättade påhittade spökhistorier för varandra. Barnens var nog läskigast faktiskt, haha.

Ja, det var verkligen en lyckad helg även om det kom stunder då alla barnen gnällde och bråkade och regnet öste ner och jag bara tänkte att ingen tycker ju det här är kul! Men så slutade det regna, barnen slutade bråka, den lille gnällige somnade och Pippi körde igång på scenen. Och så kommer det säkert att kännas när jag trött går upp imorgon för att köra upp barnen och försöka peta i dem frukost innan avfärd, men jag vet ju att det kommer att bli kul ändå!
Nehepp, dags att lägga sig då då!

Troy vid jätteboken på ALV. Den gick inte att bläddra i men var full av underbara utklipp ur sagorna.

IMG_0507.JPG

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Äta cheese balls som författare

Ikväll åt jag cheese balls som en författare : med sked för att inte bli flottig om fingrarna när jag skriver! 😁

Och med skrivandet gick det bra! Bara 19 sidor kvar och jag har till onsdag på mig! Men jag känner mig lite irriterad på en av mina huvudkaraktärer nu, även om det var jag som fick honom att göra det. Så jag får fundera lite. Livet som författare 😄

IMG_0559.JPG

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

Utklipp ur Dagens nyheter

Utklipp ur Dagens nyheter. Gjorde hela min dag! Att få ungdomar att både läsa och att läsa tjocka böcker OCH att skriva själva – det är både smickrande och inspirerande för mig!

IMG_0517.PNG

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

Bokcirklat: Förr eller senare exploderar jag

I onsdags hade vi träff med bokcirkeln igen. Tyvärr missade jag förra gången, när vi skulle pratat om ”De oskyldiga” en jättebra bok om sekten Familjen. Mycket läsvärd och jag kan tänka mig att de hade mycket att prata om vad gällde den.

Den här gången pratade vi om Förr eller senare exploderar jag, skriven av John Green. Jag älskade boken! Åh, tyckte den var helt fantastisk. Förutsägbar, väldigt tonårig och oerhört gripande. En sådan där bok där jag har gått och funderat på vad som hände med de inblandade efter att boken tog slut, vilket ironiskt nog även boken handlar om.
Åsikterna från de andra varierade. Någon tyckte att den påminde för mycket om en annan bok hon redan hade läst, en annan tyckte att den var bra men att hon nog skulle gillat den mer om hon hade varit 16-17 år. Jag gillade den som sagt jättemycket och de sista sidorna grät jag så mycket att jag var tvungen att ta en paus. Sedan gick jag och la mig under täcket med världens huvudvärk och grät lite till.

Jag tycker alltså att ni ska läsa den om ni inte förstod det ;)

Tre olika omslag var det på böckerna som hade lästs. Gillar egentligen inte någon av dem så värst mycket. Men ananaspajen i bakgrunden var god!

IMG_0439.JPG

Publicerat i Uncategorized | 5 kommentarer

271

Det närmar sig, det närmar sig! Men när jag väl har nått de där 300 sidorna så är ju boken fortfarande långt ifrån klar så jag vet inte om det är så mycket att jubla för egentligen. Men ett delmål är ett delmål och mitt mål var ju 300 sidor på 10 veckor. Jag har ju aldrig skrivit en bok på under 400 sidor så varför trodde jag att jag skulle börja nu? ;)

Har förresten hittat ett armband som jag verkligen vill ha: edblads Monaco heart. Jag har ofta svårt för att unna mig själv saker, blir alltid att jag handlar till barnen istället (jag blev sån jag aldrig skulle bli 😁), men den här funderar jag på att belöna mig själv med när jag klarat mitt mål. Har redan en ring, ett halsband och örhängen från Edblads. Älskar deras stilrena design och smycken i stål.

IMG_0440.JPG

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar