VAB

I helgen skulle jag egentligen ha jobbat, men istället har jag varit hemma med en liten febrig Troy och förmodligen blir jag hemma ett par dagar till. Det jobbiga med mina barn när de är sjuka är att de oftast inte är dåliga per se. När febern kommer blir de trötta och gnälliga, men med lite Ipren är de precis som vanligt. När det gäller min minsting betyder det att han är precis lika vild och galen som alltid, men man kan inte gå ut och rasta honom.
”Varför inte då?” frågade Kenneth idag.
”Jo, men tänk om jag träffar på nån jobbarkompis när vi är ute, och Troy ser hur pigg och glad ut som helst. Då kommer de naturligtvis inte alls tro att han är sjuk, utan att jag är hemma för att vara ledig eftersom vi är ute i solen precis som alla andra.”

Det tyckte Kenneth lät konstigt och det tycker väl jag egentligen också, men är det inte precis så i vårt samhälle? Man misstror alla som är sjukskrivna och allt det där. Jag vet inte hur många gånger man hört om någon som är sjuk i någon kronisk sjukdom och så hör man ”men orka det och det, det gör hon minsann!” Fastän man inte vet hur mycket kraft det tar personen i fråga att göra just det och det. Visst finns det fuskare, men fuskare är alltid tillräckligt friska för att KUNNA fuska sig fram i systemet, det är inte de sjuka.

Igår var jag förresten en snabbis i affären med Troy fastän han var sjuk. Och ja, jag vet att man inte ska ta med sjuka barn till affären för att man kan smitta ner andra, men det här var ett nödläge. Och om det var någon som såg mig och tyckte att Troy såg pigg ut just då: det var han. Tack vare Ipren. Men idag har han varit utslagen och sov fem timmar i sträck. Det man inte ser …

Och min schemalagda skrivtid igår? Den flög iväg någonstans eftersom jag försökte natta en helt hysterisk snart tvååring som var varm och inte kunde somna. Men idag har jag i alla fall skrivit 10 sidor!

sjuk

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Schemaläggning

Jag måste börja schemalägga skrivtiden på allvar nu när jag har börjat prioritera träningen så mycket. Mitt dygn har alldeles för få timmar och jag kan inte längre bränna ut mig på fyra timmars sömn per natt som jag gjorde förra året. Visst, jag fick mycket gjort men till vilket pris? Idag tränade jag på morgonen tidigt eftersom tanken var att vi skulle iväg till High Chaparall, men barnen var SÅ jäkla jobbiga idag, jag har ALDRIG varit med om liknande någon gång, och de fick tusen varningar och hot om att vi skulle stanna hemma men till slut hamnade vi i bilen och körde ut från parkeringen. Och då började Iseline gapa om att jag glömt öronproppar till henne så att hon kan åka med på tåget som blir rånat. Det blev droppen och vi körde faktiskt runt parkeringen och tillbaka till parkeringsrutan igen. Lite hårt tycker ni kanske, men det var droppen efter tre timmars bråk och tjat och gap och gnäll och den här gången fick de ta konsekvenserna. Så det blev inget High Chaparall, så jag hade tänkt skriva ikväll men råkade ut för världens migränanfall och blev handikappad. Efter ett anfall är min skalle för skör för att kunna sitta framför en skärm, ljuset kan så lätt trigga ett nytt anfall. Men på lördag och söndag jobbar jag dag, så dessa kvällar ska vara vigda åt skrivandet! Målet var ju 300 sidor i sommar, men jag ligger efter planeringen nu så det lutar åt 200-nånting. Well well!

Hur går det för er som också skriver? Har ni svårt att hålla uppe motivation och disciplin nu på sommaren? Någon annan som börjar skriva på schema nu kanske?

20140717-225514-82514762.jpg

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

Tredje gången gillt?

Tredje gången jag plockar upp den här. Denna gången ska jag slutföra också. Vet faktiskt inte varför jag inte gjort det, tycker ju att den är bra. Och förresten, jag blev inte ett dugg rädd av Kvinnan i svart, inte en enda rysning. Ska prova The shining också men jag tror helt enkelt inte att jag kan bli skrämd av litteratur.

Vad läser ni just nu?

20140717-002552-1552577.jpg

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

The never ending scene …

Jag har hållit på att skriva en scen i en evighet nu. Eller, först tog det en evighet att komma fram till scenen. Sedan tog det ytterligare en evighet att liksom komma till förspelet av scenen. Just nu håller jag på och skriver den och jag har inte skrivit klart den när jag stänger ner idag. Men det känns som att jag har hållit på med den så länge och nu känns det som att den håller på att bli för lång. Hela boken håller nog på att bli för lång. Snart 150 sidor och jag är bara i början, typ. Varför kan jag inte skriva kort för? I och för sig älskar jag ju tegelstensromaner, men någon gång hade det ju varit skönt (och gått snabbt!) att landa på 300 sidor nånstans. Men men, det blir väl till att stryka i första redigeringsomgången.

Förresten tog jag nästan helt ledigt förra veckan, det kanske märktes? Det var lathet kan jag lova, inte skrivkramp. De två föregående veckorna har jag jobbat som en idiot och knappt haft något ledigt och sedan har jag börjat träna på gymmet de dagar jag jobbar kväll. Känns ju som att jag kanske ska börja utnyttja kortet jag har där istället för att bara vara stödmedlem. Jag menar, på ett år nu har jag ju betalat över tvåtusen spänn för två träningspass … Yikes. Det här med god karaktär, njae, det låter väl inte som jag. Men det ska bli det!

Publicerat i Uncategorized | 2 kommentarer

Läser just nu: Kvinnan i svart av Susan Hill

När jag såg denna på film var jag gravid och blev så rädd och fick så mycket sammandragningar att vi var tvungna att stänga av filmen. När det kommer till verklighet och filmer är jag väldigt lättskrämd. Som elvaåring gick jag i terapi inne i stan för att få bukt med min extrema rädsla för mörker och spöken. Var rädd redan innan men min mammas olycka fick det hela att flippa över och jag kunde inte vara ensam, då fick jag panik. Terapin hjälpte men jag är fortfarande väldigt lättskrämd och har ännu inte sovit en natt ensam i lägenheten och blir väldigt rädd av filmer. Men av någon anledning så berörs jag inte alls när jag läser skräckböcker utan tycker snarare att det kan bli lite fånigt. Har läst många böcker som andra blir jätterädda av,men inte jag. Så nu provar jag den här boken, som många verkligen har blivit skrämda av. Blir jag inte rädd nu, ja då är det väl mig det är fel på.

Någon som läst kanske?

20140709-011738-4658649.jpg

Publicerat i Uncategorized | 2 kommentarer

Inspiration från förr

Gamla tidningar eller tidningsurklipp som folk lägger upp kan verkligen kicka igång fantasin. Hur bra bokidéer får man inte av den här liksom?

20140706-230257-82977601.jpg

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Sommarboktips: De skandalösa

Ska du bara läsa en bok under semestern kan jag verkligen rekommendera De skandalösa av Simona Arnstedt. Jag tillbringade varje ledig minut med att läsa, läsa, läsa. När jag kom tidigare till jobbet läste jag, om så bara ett par minuter i omklädningsrummet, på lunchen läste jag samtidigt som jag försökte manövrera bestick, matlåda och pocketbok (måste köpa inbunden nu, har ju de andra inbundna) och jag låg vaken alldeles för sent på kvällen och läste för jag var ju tvungen att veta hur det hela fortlöpte. Det här är som en deckare i kärlek, fartfyllt och med spänning! Förutom att jag vill stryka säkert 100 ”och” i början av meningar (det var irriterande många på varje sida och de flesta hade definitivt kunnat strykas) så är det en fantastiskt underhållande bok som jag verkligen rekommenderar!

20140704-014427-6267102.jpg

Publicerat i Uncategorized | 4 kommentarer