9 år!

Idag fyllde min äldsta 9 år! 9 år! Helt galet. Sista året hon fyller ensiffrigt. Nästa år fyller vi båda jämnt. Då blir det till att fira!

Vi började faktiskt firandet lite tidigare, nämligen igår när hennes pappa, hans fru och hennes lillebror var och lämnade henne. Då fick hon en cykel av oss allihop. Och så skålade vi med lite päroncider. Hon blev jätteglad och det var precis en sån cykel hon hade önskat sig. 

I morse blev det lite fler presenter och sen kom hennes mormor med två assistenter på fika och därefter var det kalas för resten av familjen. Jag hade gjort en kladdkaketårta med nutellafrosting som fyllning och mjölkchokladganache runtom. Helt fantastiskt god och kladdig blev den! Alltså, vackra tårtor i all ära, men det är så här jag föreställer mig min bröllopstårta. Chokladig, kladdig och inte så perfekt. Sugarpaste och marsipan är väldigt fint, men i ärlighetens namn inte särskilt gott. Eller jo, marsipan kan vara gott, men inget slår choklad!  

    
 
Den här Hulken-tårtan gjorde jag förresten förra veckan till barnens kusin Max som fyllde år. Den blev fin men där kom marsipanproblemet in, då de flesta barn (som jag stött på) tycker att marsipan är sådär. Men fin blev den i alla fall!  

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Läser just nu: Liv efter liv av Kate Atkinson

Det här verkar vara en annorlunda bok! Ska bli kul att läsa! Flickan från ingenstans läste jag ut för någon vecka sedan och den tog mig nog över en månad att ta mig igenom. Den var lite jobbig eftersom den var tillräckligt bra för att jag skulle vilja veta slutet, samt att den fått så mycket hyllningar och jag verkligen ville förstå what the fuzz was about. Med facit i hand skulle jag nog lagt ner den. 900 sidor sådär var för långt. Hade den kortats ner till 5-600 så hade den kanske varit jättebra. Men men, nu är det alltså den här. Den har jag lånat på bibblan, så den måste jag bli klar med snabbare. 😊 

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Hur glad?!

Hur glad blev jag inte över att hitta den här recensionen av Barnvakten på bloggen I Elinas bokhylla? JÄTTEGLAD såklart! 

  

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Boksmälla

Som alltid efter en bokmässa drabbas jag av boksmälla. Lite värre denna gång eftersom både jag och lillponken är redigt förkylda. Men jag har i alla fall fått tanka upp med nytt pepp, nya idéer och inspiration samt nya bekantskaper. Förlagsmiddagen på Park var supertrevlig och det var roligt att få träffa sina nya förlagskollegor!

Dessa fina böckerna fick jag dessutom med mig hem! Ska bara läsa klart Sekten på Dimön, sedan ger jag mig på Röta, fortsättningen på Odinsbarn. Som jag längtat!  

  
  Hej från själva mässan! 

 
Dagens outfit. Platta skor såklart, det är ett måste på mässan. Men ett par högklackade hade helt klart sett bättre ut!

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Signeringstid på Bokmässan!

Jag har helt glömt att skriva att jag ska till Bokmässan och signera på lördag! Har skrivit om det på Facebook men jag hänger på så många olika sociala medier att bloggen helt glömt bort ibland! Men imorgon kommer jag, kl 15-16 är jag på plats! Kom gärna förbi och säg hej!  

 

Publicerat i Uncategorized | 2 kommentarer

Vardagstankning

Det gick okej igår med simningen, enligt dottern själv. Det var inte så hemskt som hon hade trott, men hon hade ändå börjat gråta. Dels för att de var i den stora bassängen och dels för att hon inte fick ha sina simglasögon. Vad spelar det för roll?! har jag lust att skrika. Om hon kan simma några meter med dem men absolut inga utan dem, varför inte låta henne ha dem? Det var faktiskt privatläraren i simning som rekommenderade det från första början och först då började hon göra framsteg. Men men, nu är det över, kommunen har fått sin statistik och nu kan vi öva i lugn och ro.

Så idag var en roligare dag! Min dotter blev nämligen framröstad till trivselledare i sin klass för ett tag sedan och har varit på kurs och allt och skulle hålla i en lek för sina kompisar på rasten idag. När jag frågade varför hon trodde att just hon hade blivit vald svarade hon: ”För att jag är snäll mot andra och inte svär så mycket.” Tulle henne! 

På eftermiddagen var vi på bibblan. Iseline var nämligen anmäld till en bokklubb för 8-10-åringar. Det var bara tjejer från en och samma skola där (inga killar, trist!) men hon hade haft jättekul och ville anmäla sig till nästa tillfälle direkt. Är så stolt över henne! Och vilket roligt initiativ från biblioteket! Hoppas verkligen att de fortsätter med såna här saker som fångar upp unga läsare. När mina pojkar blir äldre ska jag försöka få med dem också, tycker det är tråkigt om läsning också ska delas upp i en tjej- och killkategori. Läsning ÄR och SKA vara för alla!  

 

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Svårt

Min dotter var helt otröstlig idag på kvällen. De ska tydligen ha någon slags simtester med klassen imorgon, då kommunen vill veta hur många i tredje klass som kan simma. Min dotter kan inte. Eller, hon kan lite. Under vattnet, med simglasögon och näsklämma. Nu är hon rädd att hon varken får ha simglasögon eller näsklämma. Och så har fröken sagt att de ska vara i den stora bassängen, vilken hon är jätterädd för efter att ha varit på ett kalas i simhallen och halkat ner från en stor lekborg och hamnat under vatten. Hon refererar hela tiden till den händelsen som ”när jag nästan drunknade”. Hon har gråtit och gråtit och gråtit och jag har försökt trösta och lovat att följa med till skolan och prata med fröken och det enda hon vill är att jag ska säga att hon får stanna hemma. Vilket jag egentligen vill göra.

Jag har själv haft så mycket ångest inför saker som vi gjorde i skolan när jag var yngre. Sådana där friluftsdagar, uttagningar i gympan och skoltävlingar och nån jävla cykeldag vi hade en gång, med en massa banor och skit vi skulle göra och jag hade bara en gammal ärvd cykel som man inte alls kunde cykla jättesakta med för att klara de där banorna eftersom första växeln var så trög, och jag fick sämst resultat av alla på hela skolan och lovade mig själv att vara sjuk om det skulle bli nån sån dag mer. Det blev det tack och lov aldrig. Men gud, vad jag har varit ”sjuk” mycket i mina skoldagar.

Men vad gör man som mamma som inte vill att ens barn ska bli som man själv var? Ängslig och rädd och vågade ingenting? Det vill jag ju inte. Och sen har jag så dåligt samvete för jag vet ju att en del av skulden till att hon inte kan simma i den här åldern är på grund av mig. Visst, vi har haft henne i simskola i tre terminer. Hon lärde sig inte ens doppa huvudet. Sedan fick hon tre privatlektioner av en vän och lärde sig doppa huvudet och crawla. Men bara med näsklämma och simglasögon. Vilket inte gör mig något, men tydligen väldigt många andra.
Jag gick aldrig i babysim med henne. Jag har aldrig badat på stranden med henne. Jag har varit i simhallen med henne en enda gång, innan i sommar. Där har jag kunnat göra mer men haft så mycket med mig själv som bromsat. I sommar övervann jag en stor skräck och åkte med hela familjen till Klitterbadet och badade. Jag var även med ner i vattnet med barnen när vi var på våran hemliga strand (samtidigt som tre andra främmande personer var där). Är otroligt stolt över mig själv för detta, men när dottern sitter och gråter över att hon inte kan simma så kommer ju såklart det där dåliga samvetet som undrar varför jag inte gjort mer? Varför inte tidigare? Jag har i alla år lurat i barnen att jag inte tycker om vatten, men i själva verket så tycker jag ju inte om mig själv. Skäms nåt så otroligt över min kropp att det har gått ut över dem. Så hur tröstar jag min dotter? Försöker hålla om henne och lova att allt ska bli bra. Lovar att om hon inte får ha den där näsklämman och simglasögonen, ja då ska hon få slippa simtestet. Om hon inte får vara i den lilla bassängen, ja då ska hon också få slippa. ”Ingen kan tvinga dig till något du inte vill”, säger jag. Och präntar in det i henne för resten av livet.

Publicerat i Uncategorized | 8 kommentarer