Halloween coming up

Jaha, och vad ska man klä ut sig till på Halloween då? Vi brukar alltid ordna en fest för alla kusinerna på min sida, där vi klär ut oss, lagar ”läskig” mat (makaroner, korv och köttbullar) och dukar upp läskiga godsaker och går till kyrkogården. Jag brukar klä ut mig, eller i alla fall sminka mig läskigt. I år vet jag inte riktigt hur jag ska se ut. Jag vill ju varken vara snygg, sexig eller katt (varför klär alla tjejer ut sig till katter?!). Funderar på att gå osminkad. Kommer garanterat att skrämma slag på barnen.

Vad ska ni klä ut er till? Kom gärna med tips!

Förra året.

IMG_1310.JPG

Och ikväll, när jag duschade med sminket på. Snygga ögonbryn va? ;-)

IMG_1300.JPG

Publicerat i Uncategorized | 4 kommentarer

Glöm inte att buda!

Glöm inte att buda på Halvblodstrilogin! Särskilt inte ni som vill lägga vantarna på Leva älska brinna dö, då den är slutsåld. =) Alla pengar går oavkortat till Bröstcancerfonden. <3

Skynda skynda!

http://www.tradera.com/item/341586/218179693/trilogin-halvblod-till-forman-for-brostcancerfonden

195735086_6383a0da-e570-4a71-8107-9bbd6a260e37

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Stöd bröstcancerfonden!

Just nu kan du stödja bröstcancerfonden genom att buda på ett paket med signerade böcker från Halvblodstrilogin!

Budsidan hittar du här. Kom igen gott folk! =D

Unknown

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Läser just nu: Smärtans barn av Waris Dirie

Inte nog med att jag sitter med kandidatuppsatsen 8-12 timmar per dag, som ”nöjeslitteratur” läser jag Waris Diries tredje bok på fritiden. Inte för att det blir mycket till fritid just nu. Jag ligger tidsmässigt ungefär lika långt som mina klasskamrater som gör i par, men jag måste sitta ett par timmar varje kväll för att vara det. Efter de här veckorna kommer jag att vara ett vrak, men med Cola Zero som mitt bästa knark står jag ut!

Denna bok fastnade jag direkt i. Likadant med de två föregående. Någon som läst?

IMG_1258.JPG

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

Höstmusik

Mitt Spotify Premium lade ner när mitt kontokort gick ut och jag fattade inte förrän långt efteråt att det hade hänt. Jag undrade varför det helt plötsligt kom reklam, haha. Men häromdagen så uppdaterade jag till Premium igen. Jag pallar inte att inte få lyssna på den låt jag vill och dessutom är inte alla låtar på mina playlists sådana att jag faktiskt vill lyssna på dem. Häromdagen började det helt plötsligt spelas Lipstick med Jedward. Varför i hela friden jag har lagt till dem i en spellista vette fan …

Men i alla fall, ända sedan jag uppdaterade så har jag lyssnat jättemycket och nu kan jag knappt fatta hur lite jag lyssnat på musik de senaste månaderna. En nackdel är dock att jag delar konto med min 8-åring, vilket betyder att det helt plötsligt kan komma helt annan musik ur min telefon, allra helst The Fooo. Hon styr alltså min musik även när hon är hos sin pappa!

Men men, gud vad jag pladdrar. Skulle ju prata om höstmusik. Vad lyssnar ni på i höst? Jag tenderar att alltid falla tillbaka till Melissa Horn och musik jag lyssnade på när jag var yngre, t.ex: The goo goo dolls, Nightwish, Hanson, Creed och Nordman (Alltid Nordman i och för sig). Och när jag lyssnar drabbas jag av en sån melankoli ibland att det bara smäller till i bröstet. Höstdepparen i mig söker mer depp antar jag. Tidigare ikväll dök det upp en låt jag inte lyssnat på på åratal: The middle med Jimmy Eat world. Den väckte så många känslor i mig att det inte var sant. Jag minns att min bästa kompis hade spelat in den på mini-disc (haha) och gett till mig och jag låg på golvet i rummet jag hyrde i stan och lyssnade sönder låten. Min gymnasietid var ingen bra tid rent psykiskt, eller fysiskt, och texten träffade mig verkligen i hjärtat.

Hey, don’t write yourself off yet
It’s only in your head you feel left out or looked down on.
Just try your best, try everything you can.
And don’t you worry what they tell themselves when you’re away.

It just takes some time, little girl you’re in the middle of the ride.
Everything (everything) will be just fine, everything (everything) will be alright (alright).

Hey, you know they’re all the same.
You know you’re doing better on your own, so don’t buy in.
Live right now.
Yeah, just be yourself.
It doesn’t matter if it’s good enough for someone else
.

Sedan festade vi till den också, så det finns glada minnen till den med. Och så diskuterade vi den, jag och min kompis. Och tittade på en video när de spelade den live och sångaren var hur svettig som helst. Alla de där minnena bara kom tillbaka när jag hörde låten ikväll. Kände mig lite ledsen, lite nostalgisk och lite glad samtidigt. Tänk vad musik kan göra med en.

Unknown

Publicerat i Uncategorized | 6 kommentarer

Inget går så fort som jag vill

Den här kandidatuppsatsen går inte alls så fort att skriva som jag vill. Aldrig i mitt liv kunde jag tro att artikelsökning kunde ta så lång tid! Och så den eviga sökhistoriken, som jag gjorde fel och fick göra om. Hoppas nu att jag gjorde rätt när jag inte inkluderade dubletter den här gången. Jag tänkte att varje sökning måste kunna stå för sig själv, men ser man på det hela så ser det ju i så fall ut som att jag har läst flera hundra artiklar. Okej, det har jag nog gjort, i alla fall ett hundratal. Nu håller jag på att sålla och skriva ut, eftersom jag är VÄRDELÖS när det kommer till att läsa på en skärm. Jag måste ha det på papper så att jag kan markera med pennor i olika färger. Hej stenåldern. Regnskogen kommer inte att tacka mig.

Mycket snack om c-uppsatsen nu. Men jag tycker att det är jätteroligt faktiskt! =D

IMG_1149.JPG

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

356

Tjugo sidor har det blivit den här veckan. I morgon hoppas jag på tio till så att jag kommer upp i mina 30. I morgon ska jag också jobba lite på min kandidatuppsats så att jag kan vara ledig på fredag. Nu när jag jobbar ensam har jag ju möjlighet att styra över mina dagar och eftersom Kenneth är ledig varannan fredag-lördag och varannan torsdag-fredag vill jag ju att vi får så många lediga dagar ihop som möjligt.Denna veckan har det inte blivit några lediga dagar ihop alls, men jag planerar för att vara ledig fredag-lördag-söndag nästa vecka. Troy fyller två på torsdag, på fredag kommer Malin hit och på lördag är det släktkalas som gäller.

Två hela släktkalas blir det och över 30 personer sammanlagt. Det blir en tuff lördag, och eftersom jag tyvärr drabbats av något som heter kristallsjukan (kalkkristaller i örat som har lossnat och hamnat på fel ställen, därav yrseln), anemi (blodbrist, förmodligen pga av stora blödningar pga min spiral, måste ta itu med det för annars måste jag utreda vidare vad blodbristen beror på) och dessutom har lågt blodtryck så har jag inte mått så bra den senaste veckan och kommer inte att gå all in på kalasen, som jag brukar göra. Jag kommer att göra en tårta och så kommer jag att köra på färdigköpta frallor, that’s it. Men fattar ni vad jobbigt för en person som mig? Jag vill ju ha 7 sorters kakor och allt! Men det blir nog bra. Jag ska försöka få en tid hos en naprapat som kan det här med kristallsjukan i veckan. Genom att vrida till mitt huvud ska man kunna få de där kristallerna att lägga sig på ställen i örat där de inte ställer till med någon skada, och yrseln ska då bli bättre. Hoppas på det i alla fall för det här är banne mig inte kul!Unknown

Publicerat i Uncategorized | 2 kommentarer