Höstmusik

Mitt Spotify Premium lade ner när mitt kontokort gick ut och jag fattade inte förrän långt efteråt att det hade hänt. Jag undrade varför det helt plötsligt kom reklam, haha. Men häromdagen så uppdaterade jag till Premium igen. Jag pallar inte att inte få lyssna på den låt jag vill och dessutom är inte alla låtar på mina playlists sådana att jag faktiskt vill lyssna på dem. Häromdagen började det helt plötsligt spelas Lipstick med Jedward. Varför i hela friden jag har lagt till dem i en spellista vette fan …

Men i alla fall, ända sedan jag uppdaterade så har jag lyssnat jättemycket och nu kan jag knappt fatta hur lite jag lyssnat på musik de senaste månaderna. En nackdel är dock att jag delar konto med min 8-åring, vilket betyder att det helt plötsligt kan komma helt annan musik ur min telefon, allra helst The Fooo. Hon styr alltså min musik även när hon är hos sin pappa!

Men men, gud vad jag pladdrar. Skulle ju prata om höstmusik. Vad lyssnar ni på i höst? Jag tenderar att alltid falla tillbaka till Melissa Horn och musik jag lyssnade på när jag var yngre, t.ex: The goo goo dolls, Nightwish, Hanson, Creed och Nordman (Alltid Nordman i och för sig). Och när jag lyssnar drabbas jag av en sån melankoli ibland att det bara smäller till i bröstet. Höstdepparen i mig söker mer depp antar jag. Tidigare ikväll dök det upp en låt jag inte lyssnat på på åratal: The middle med Jimmy Eat world. Den väckte så många känslor i mig att det inte var sant. Jag minns att min bästa kompis hade spelat in den på mini-disc (haha) och gett till mig och jag låg på golvet i rummet jag hyrde i stan och lyssnade sönder låten. Min gymnasietid var ingen bra tid rent psykiskt, eller fysiskt, och texten träffade mig verkligen i hjärtat.

Hey, don’t write yourself off yet
It’s only in your head you feel left out or looked down on.
Just try your best, try everything you can.
And don’t you worry what they tell themselves when you’re away.

It just takes some time, little girl you’re in the middle of the ride.
Everything (everything) will be just fine, everything (everything) will be alright (alright).

Hey, you know they’re all the same.
You know you’re doing better on your own, so don’t buy in.
Live right now.
Yeah, just be yourself.
It doesn’t matter if it’s good enough for someone else
.

Sedan festade vi till den också, så det finns glada minnen till den med. Och så diskuterade vi den, jag och min kompis. Och tittade på en video när de spelade den live och sångaren var hur svettig som helst. Alla de där minnena bara kom tillbaka när jag hörde låten ikväll. Kände mig lite ledsen, lite nostalgisk och lite glad samtidigt. Tänk vad musik kan göra med en.

Unknown

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

Inget går så fort som jag vill

Den här kandidatuppsatsen går inte alls så fort att skriva som jag vill. Aldrig i mitt liv kunde jag tro att artikelsökning kunde ta så lång tid! Och så den eviga sökhistoriken, som jag gjorde fel och fick göra om. Hoppas nu att jag gjorde rätt när jag inte inkluderade dubletter den här gången. Jag tänkte att varje sökning måste kunna stå för sig själv, men ser man på det hela så ser det ju i så fall ut som att jag har läst flera hundra artiklar. Okej, det har jag nog gjort, i alla fall ett hundratal. Nu håller jag på att sålla och skriva ut, eftersom jag är VÄRDELÖS när det kommer till att läsa på en skärm. Jag måste ha det på papper så att jag kan markera med pennor i olika färger. Hej stenåldern. Regnskogen kommer inte att tacka mig.

Mycket snack om c-uppsatsen nu. Men jag tycker att det är jätteroligt faktiskt! =D

IMG_1149.JPG

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

356

Tjugo sidor har det blivit den här veckan. I morgon hoppas jag på tio till så att jag kommer upp i mina 30. I morgon ska jag också jobba lite på min kandidatuppsats så att jag kan vara ledig på fredag. Nu när jag jobbar ensam har jag ju möjlighet att styra över mina dagar och eftersom Kenneth är ledig varannan fredag-lördag och varannan torsdag-fredag vill jag ju att vi får så många lediga dagar ihop som möjligt.Denna veckan har det inte blivit några lediga dagar ihop alls, men jag planerar för att vara ledig fredag-lördag-söndag nästa vecka. Troy fyller två på torsdag, på fredag kommer Malin hit och på lördag är det släktkalas som gäller.

Två hela släktkalas blir det och över 30 personer sammanlagt. Det blir en tuff lördag, och eftersom jag tyvärr drabbats av något som heter kristallsjukan (kalkkristaller i örat som har lossnat och hamnat på fel ställen, därav yrseln), anemi (blodbrist, förmodligen pga av stora blödningar pga min spiral, måste ta itu med det för annars måste jag utreda vidare vad blodbristen beror på) och dessutom har lågt blodtryck så har jag inte mått så bra den senaste veckan och kommer inte att gå all in på kalasen, som jag brukar göra. Jag kommer att göra en tårta och så kommer jag att köra på färdigköpta frallor, that’s it. Men fattar ni vad jobbigt för en person som mig? Jag vill ju ha 7 sorters kakor och allt! Men det blir nog bra. Jag ska försöka få en tid hos en naprapat som kan det här med kristallsjukan i veckan. Genom att vrida till mitt huvud ska man kunna få de där kristallerna att lägga sig på ställen i örat där de inte ställer till med någon skada, och yrseln ska då bli bättre. Hoppas på det i alla fall för det här är banne mig inte kul!Unknown

Publicerat i Uncategorized | 1 kommentar

Fyrkantiga ögon

Det är vad jag kommer att ha fått när dessa tio veckorna är över tror jag. I somras skrev jag ju 300 sidor på 10 veckor. Sedan dess har jag skrivit 46 sidor på 5 veckor. Latheten tog överhanden så fort målet var nått. Och boken är långt ifrån klar. Och nu ska jag börja skriva på min kandidatuppsats, vilken jag kommer att skriva själv för min partner valde att vänta med denna kursen. Det gör mig faktiskt ingenting, jag är ju en sån ensamvarg ändå.

Men jag hade ju tänkt vara klar med boken tills c-uppsatsens början. Och det är jag inte. Så nu får jag skriva parallellt. Det blir mycket tid framför skärmen. Kommer att få fyrkantiga ögon och en fyrkantig hjärna, men så får det bli. C-uppsatsen kommer att gå först om tiden tryter, men jag tror att jag kommer att hinna skriva på boken också. Det är konstigt, att jobba heltid och skriva är inga problem, men att plugga och skriva tycker jag är mycket svårare, även om man har mer ”fri” tid.

well well, vi får väl se hur jag ser ut om 10 veckor, haha. Har i alla fall valt ett mycket intressant ämne: könsstympade kvinnor. Ett fruktansvärt men viktigt ämne och jag kommer att fokusera på hur dessa kvinnor blir bemötta i vården. Det kan nog bli bra det här.

Ciao!254x254

Publicerat i Uncategorized | 2 kommentarer

Istället för sömn

Tenta imorgon och egentligen borde jag sovit för länge sedan. Istället är jag uppe och läser ut Annan påföljd av Nina Larsdotter. Så otroligt bra! Kan verkligen verkligen rekommendera den. Och som bokcirkelbok skulle den passa perfekt! Spännande, fastän man vet vad som kommer att hända, otroligt gripande och djupt tragisk.
Litet förlag levererar igen.

IMG_0937.JPG

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Den tekniskt ointresserade

Igår hämtade jag ut min nya iphone 6. Åkte till skolan, la paketet på bordet och tänkte börja arbeta med gruppen. ”Men ska du inte öppna den och titta?” frågade en klasskompis. ”Öppna du”, sa jag. Så hon öppnade och den skickades runt och jag höll den i handen och la ner den i lådan igen. Och sen dess har jag inte rört den. Glömde till och med av att jag hade fått den och kom på det under dagen idag när jag satt och pillade på min gamla.

Sen bestämde jag mig för att det ändå inte var nån idé att jag plockade upp den för jag skulle bara bli arg av att jag inte fattade hur jag skulle få igång den riktigt. Lika bra att vänta tills på lördag när min systerson kommer hit på kalas, så att han kan hjälpa mig. Sedan pratade jag med honom på FaceTime och kom på att den nog är operatörslåst till Comviq och att mitt nummer inte byts över förrän den 13 oktober (tror jag). Han föreslog att jag skulle sätta i mitt kort från 3 och prova. Njäe, tänker jag. Det kan vänta tills han kommer hit.

Och lite sån är jag. Totalt ointresserad av teknik. Tycker att det är jobbigt att få nya saker eftersom jag då måste lära mig dem. Så varför en ny telefon då, tänker ni. Jo, för att min telefon inte har haft något ljud sedan den 8 augusti och det är lite jobbigt eftersom jag missar när folk ringer. Fast lite skönt är det också. Men mest jobbigt. Och så kom det ett så himla bra studenterbjudande på en iphone 6. Och så är den med 64 gb, vilket ska bli otroligt skönt för då slipper jag att radera en massa bilder hela tiden. Och idag köpte jag ett rosa phonecase. Så det här blir nog bra i slutänden! =D

Unknown

Publicerat i Uncategorized | Lämna en kommentar

Kanske inte riktigt vad jag tänkte mig

Min stora dröm är att en gång få ha en mops som ska heta Tjorven eller Madicken. Men när Kenneth kom hem med den här så var det ju inte riktigt vad jag hade tänkt mig …

Min syster påstår att vi är lika som bär. Det stämmer nog 😄

IMG_0915.JPG

Publicerat i Uncategorized | 2 kommentarer