Mer om mig

 

Jag är en skrivgalen författare från Varberg som debuterade sommaren 2011 med den historiska romanen ”Vatten och salt” och därefter den första delen i en modern vampyrtrilogi: ”Halvblod”. Andra delen ”Vingar av glas” kom ut i november 2012. Mitt mål med mitt skrivande är att skriva bra litteratur för alla unga vuxna där ute, vi som ligger lite mitt emellan ungdoms- och vuxenavdelningen i bokhandeln.

Till vintern 2013 kommer tredje och avslutande delen i Halvblodstrilogin: ”Leva älska brinna dö”. Nedräkningen har börjat!

Kika gärna in och skriv en liten rad om det är någonting du undrar över!

/Sofie

Namn: Eva Sofie Trinh Johansson
Bor: Varberg, Halland
Ursprung: 50% svensk, 50% vietnames, född och uppvuxen i Bua
Gillar: Choklad, Ben&Jerrys, bra musik och böcker
Böcker: Fantasy och romance
Musik: Nordman, Robbie Williams, Sofia Karlsson, Avantasia, Falconer
Film: Moulin Rouge, The phantom of the opera

Motto: More is more    

53 kommentarer till Mer om mig

 1. Anitha Östlund skriver:

  Hejsan!
  Snygg hemsida.
  Vad kul att det går så bra för dig.
  Ha en härlig dag

 2. Michaela skriver:

  Roligt med en ny hemsida :)
  Den var så fin så!
  Lycka till med allting.
  Kram

 3. Maria Edgren skriver:

  Jättefin hemsida!!
  Grattis till böckerna.

 4. Yasmine Ångkvist skriver:

  Hej ville bara skriva och säga att jag tycker du är helt fantastisk och jag ÄLSKADE verkligen Halvblod! Du är verkligen en inspiration för en 15 årig tjej som har drömmar om att bli författare en vacker dag. Tack för att du finns och för att du skriver!<3

  • Nämen tack! Vad roligt att du tyckte så mycket om den! Fortsätt att bara skriv, skriv, skriv! jag har skrev hur mycket som helst när jag var i din ålder, men då slutförde jag aldrig något. Hade för många idéer som jag påbörjade. Nu för tiden koncentrerar jag mig bara på en idé i taget och det går ju uppenbarligen mycket bättre. =)

 5. muhiim skriver:

  Hej jag undrar när kommer den andra delen av halv blood

 6. Nina skriver:

  Kul med dina böcker och snygg sida!

 7. Becka skriver:

  Verkligen älskar Halvblod så mycket !! Jag har läst många fantasy böcker om vampyrer m.m. men denna var bland de bästa !! längtar så efter andra delen !! =)

  Kram

  • Vad roligt att du tycker så mycket om den! Själv har jag inte läst så himla många vampyrböcker, det blir lätt att man undviker när man själv skriver om det, för att inte påverkas för mycket av andra.

 8. Anna Jansson skriver:

  Jag bara älskar halvblod!!:) jag brukar helst inte välja svenska författare för jag tycker att dem inte skriver lika bra som dem engelska/amerikanska men du skriver så himla bra!! Bara älskar halvblod längtar till nästa bok!:)

 9. Monica skriver:

  Brukar inte gå in och skriva så här, men känner att jag måste bara säga att jag fullkomligt älskar halvblod började läsa den igår kväll och läste ut den i ett svep(oops kl blev visst 06 och barnen vaknade;) nu ska jag bums köpa fortsättningen!!

 10. Emelie skriver:

  Heej jag håller på en recension om halvblod (Som jag tycker är världens bästa bok!) jag vill inte på något sätt låta respektlös genom att fråga detta och du behöver inte svara ifall du tar illa vid de. Jag undrar hur du kom på iden att hon skulle fly, flydde du från Vietnam eller något liknande? Jag tycker att du är väldigt bra på att förklara hur Aveline känner sig så jag ville bara veta om det va för att du har varit med om det. :)

  • Hej! Du kan absolut fråga, jag förstår att du undrar. Men nej, jag är född i Sverige och har bott här hela mitt liv och haft det väldigt bra. Mina föräldrar flyttade hit ett par månader innan jag föddes, men båda mina systrar är födda i Vietnam och min pappa är svensk. Hör av dig om du undrar något mer! /Sofie

 11. emme99 skriver:

  Tack så jätte mycket! jag uppskattar det verkligen, här kommer några frågor :D
  Hur är du som person?
  Hur kom du på iden med halvblod, har du hört talats om något liknande innan eller va det du som uppfann dom? .
  Vampyrerna i din bok har ju gift i sina munnar, hur kom du på den iden?
  Har du alltid velat bli författare?

  Bara så att du vet det så äääälskar jag dina böcker, jag har läst halvbold och vingar av glas typ 1000 gånger! Jag älskar alla karaktärerna! speciellt Billy! :)

  • Hej!

   Idén till Halvblod fick jag för att min pappa en gång kallade mig för halvblod. Många ser att jag inte är riktigt svensk men de kan däremot inte riktigt placera var jag kommer ifrån. Då började tankarna spinna om halvblod och en hemlighet som låg i blodet. Så ja, det var jag som uppfann dem. Sedan har jag hört att det finns andra böcker om halvvampyrer, men de har jag inte läst.

   Det här med gift kom jag på eftersom jag tänker mig vampyrer som rovdjur, som paralyserar sina byten genom gift. Lite som ormar. Sedan ville jag ha någonting som verkligen gör Billy farlig för Aveline, och som gjorde deras kärlek så omöjlig att de inte ens kunde kyssas.

   Ja, jag har alltid velat bli författare, ända sedan jag var jätteliten. När mina klasskamrater hade en klädnypa att ha sina påhittade historier i, hade jag en hel låda full. När jag var åtta-nio skrev jag en serie på 14 böcker. Det var rekordet på den skolan jag gick på. Den handlade om ett syskonpar som hamnade på en öde ö och hette ”Skeppsbrutna”. Jag önskar verkligen att jag hade kvar den!

 12. emme99 skriver:

  Tack jag uppskattar det verkligen! Jag undrar en sak till, hur är du som person? :)

  • Hur jag är som person … Hm. Jag brukar säga att jag nästan tycker det är pinsamt att folk har läst Halvblod för Aveline är så lik mig. Sättet hon tänker på är så jag. När jag frågade mina vänner på facebook idag svarade de: målmedveten, social (fast jag är ganska mycket av en ensamvarg som gärna sitter hemma och skriver hela kvällarna, men när jag är med andra så är jag social), chokladberoende, framåtblickande, en som ser möjligheter istället för hinder och trygg. Själv skulle jag beskriva mig som: klumpig (jag skadar mig alltid när jag lagar mat och kan inte hälla av potatis utan att använda ett durkslag!), har stora krav på mig själv, snäll, ganska ironisk och kan skämta om mig själv och en som gärna ställer upp! Pratar ganska mycket och frågar om allt. Jag brukar kallas Sofie Tusen frågor Johansson. =) Sen är jag nog en typisk tråkmåns som tycker att en perfekt helg spenderas hemma, gärna inomhus med en mysig film eller ett skrivpass framför datorn. Eller med en spännande bok såklart!

 13. emme99 skriver:

  Eller några frågor till:
  Vad vill du förmedla med boken? vilka budskap tycker du att boken har?
  Känner du igen dig i Aveline? Är du som henne?
  Du skriver ju att vampyrerna i din bok har gift i sina munnar, hur kom du på den iden? och hur kom du på allt om änglarna? var det du som uppfann halvbloden eller har du hört talas om det någon annanstans förut?

  Okej det blev ganska många… men jag vill att du ska veta att jag ääääälskar dina böcker speciellt halvblod, jag har läst den typ 100 gånger! Du är en av den här 14-åriga tjejens absolut största förebilder.
  Tack! :)

  • Jag har faktiskt inget budskap med boken och jag vill inte förmedla någonting särskilt. Det fanns inte i mina tankar när jag skrev boken, utan jag bara skrev ner den story jag kom på. Däremot tycker jag nu i efterhand att det var bra att Aveline fick bli en stark tjej som kan säga ifrån.
   Har du läst den andra boken? Den där scenen mellan Aveline och Billy som är så hemsk, jag grät när jag skrev den. Jag hade inte planerat den, men den bara hände. Och att hon sedan gick tillbaka till honom, det var en sak som jag inte var säker på först. Skulle läsarna tycka det var fel? Tyckte jag att det var rätt? I verklige livet tycker jag ju inte det, men jag bestämde mig för att hon skulle göra det eftersom jag ville se hur långt läsarna kunde förlåta Billy för att de blev förälskade i honom i första boken. Jag ville få läsarna att tänka till om rätt och fel, utan att rätt ut skriva vad som är rätt och fel. Böckerna är inte alltid i svart eller vitt. Det finns en gråzon och läsarna har lätt för att röra sig där. Många har skrivit till mig och sagt att de blev så arga på honom när han gjorde det. Och ändå förlät de honom.

   Vampyrernas gift har jag svarat på i en annan kommentar, även det om hur jag är som person, så jag går på din fråga om änglarna.

   Alexander kom till bara så där. Jag skrev scenen i biblioteket och helt plötsligt gick han bara in genom dörren! Han ingick inte alls i min grundidé, men det blev väldigt bra när han kom in. hela bakgrundshistorien med änglarna är ett hopkok av min egen fantasi och gamla myter. Deras egenskaper, att de kan skapa eld och hela med sina händer, har jag kommit på själv. Jag tänkte mig dem som motsatsen till vampyrerna och vampyrer tål ju inte eld.

   Hoppas att du är nöjd med svaren, annars är det bara att höra av sig igen! kramar Sofie

 14. Erika skriver:

  Vilka bra böcker du gör!!! Längtar till den tredjedelen!!! Ska bli så spännande å få veta hur allt slutar :)

 15. Charlotta S skriver:

  När kommer ”Leva älska brinna dö” ut? Såg att du skrev kommer ut till vintern 2013, är det nu i början av året eller är det vintern 2013/2014? :) ps älskar dina vampyrböcker!

 16. emme99 skriver:

  Det första inlägget men frågor var inte meningen att publicera men jag är väldigt tacksam över alla fantastiska svar. Min recension blev väldigt bra, jag skulle ha skickat den till dig fast jag fick inte för min lärare :( Jag och min kompis ser verkligen framemot din bok! :D

 17. Johanna skriver:

  jag älskar halvblods trilogin!!
  grät till dom två första och kan knappt vänta tills sista delen kommer ut!! sluta aldrig skriva!!
  åååååhh va jag läääängtar!!
  kraam

 18. Eva Olson skriver:

  Hej, jag snubblade över din första bok på Storytel! Sen köpte jag den andra delen dagen därpå, jag läser oerhört fort! Jag tyckte verkligen om dina böcker och längtar till den tredje delen! Har en dock några frågor! Tror du att det kommer bli film av dina böcker? Och varför vill inte Storytel släppa dina övriga böcker på ljudbok! Har fastnat för ljudböcker det är väldigt smidigt för jag kan lyssna hur mycket som helst men finns ju inte alltid alla böcker som man vill läsa! Med vänlig hälsning Eva

  • Hej!
   Vad kul att du gillade den! Jag hoppas verkligen att det kommer att bli film av mina böcker eftersom de är som pågående filmer i mitt huvud hela tiden! När Storytel gav ut Halvblod skedde det genom en omröstning som Halvblod vann. Därför tror jag inte att nästa del kommer att ges ut. Dessutom klassas den som ungdomsbok och jag tror inte att lika många ungdomar som vuxna lyssnar på ljudböcker tyvärr.

 19. Eva Olson skriver:

  Hej igen, jag är 31 år gammal men älskar fortfarande dina böcker och jag retar mig på Storytel! Har de släppt den första kan dem ju inte skita resten! Jag vet att många väntar på fortsättningen där fast de hade en dålig uppläsare! Fortsätt med din underbara talang! Med vänlig hälsning Eva

  • Hej och tack för dina underbart snälla ord! Jag blir så himla glad av såna kommentarer =)
   Ja, det är synd det där med Storytel, men jag vet inte om det är så att det inte är så många ungdomar som lyssnar på ljudböcker kanske? Även om jag tänker mig att min målgrupp är 20-30-årsåldern, så är det ju inte alla som ”vågar” plocka upp en vampyrbok. Man kanske skulle skrivit deckare istället .. ;)

 20. sizzen skriver:

  Du skriver super bra böcker, jag bara längtar tills den sista delen kommer ut! Det passar ju bra att den kommer ut i november för då fyller jag år:)kommer du börja på en ny bok/serie?/siri

 21. Emma skriver:

  Hej vilket datum i november kommer den tredje boken ut?<3

 22. Emma skriver:

  Hej ville förstås också säga att du är en grym författare bara älskar dina böcker de är helt fantastiska har läst de två första böckerna flera gånger nu och jag sträckläser dem varje gång och har väntat på den tredje boken(leva älska brinna dö) i typ 2år nu/ Emma 15 år<3

 23. Emma Juneskog skriver:

  Hej verkligen älskar dina böcker speciellt halvblods trilogin:) så jag undrar vilket datum den tredje boken kommer ut nu i November? Skulle älska ett svar <3 /Emma J

 24. daniella sandberg skriver:

  hej det är daniella sandberg här du har skrivit världens bästa böcker jag har snart alla mina favoriter som halvblod och vingar av glas jag bara undrar när leva älska brinna dö kommer ut ???? jag skulle vara glad om du svarade mvh daniella

 25. daniella skriver:

  jag bara undrar vilket datum som leva älska brinna dö kommer ut ?????

 26. Frida skriver:

  Hej:) jag lyssna just nu i denna stund på halvblod och ja jag älskar den:) men jag undrar om del 2 och 3 också kommer på ljudbok?
  Tack för fantastiska böcker och hoppas det kommer mer. Mvh Frida Ekström

  • Hej Frida! Som det ser ut nu så har samarbetet med Storytel inte funkat så jättebra så jag tror inte att del 2 och 3 kommer där, men du kan ju alltid skriva till dem och fråga. Annars finns de som talböcker på biblioteket, man måste bara skaffa ett speciellt lånekort för att få låna talböcker där. Med vänlig hälsning,/Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s